Asuminen

Asuminen Leväniemessä

Leväniemessä on 65 asukaspaikkaa. 37 kehitysvammaisille, 22 mielenterveyskuntoutujille ja 6 muille palveluasumista tarvitseville asukkaille.

Leväniemi tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, yhteisöllistä asumista ja tukiasumista.

Jokaiselle asukkaalle tehdään yksilöllinen palvelusuunnitelma ja itsemääräämisoikeussuunnitelma. Palvelusuunnitelmassa määritellään kunkin asukkaan tarvitsema tuki ja apu sekä osallistuminen päivä- ja työtoimintaan. Leväniemessä on omahoitajajärjestelmä.

Leväniemessä on oma yleislääkäri, joka pitää vastaanottoa joka toinen viikko. Asukkaille tehdään säännölliset terveystarkastukset. Kuntoutumisen tukena on myös oma fysioterapeutti, painopiste on ennaltaehkäisevässä ohjauksessa. Leväniemessä on FA-tuoli ja suolahuone. 

Yhteisistä asioista keskustelemme ja päätämme yhteisökokouksissa ja lisäksi Leväniemessä toimii aktiivinen asukasneuvosto. Asukkaille suoritetaan vuosittain kysely, jossa kartoitetaan toiveita ja sitä, mitä mieltä Leväniemen palveluista ja toiminnoista ollaan. Joka toinen vuosi kysely suoritetaan myös omaisille. Leväniemessä järjestetään joka vuosi omaistenpäivä. Se on vuorovuosin kesällä ja talvella.

Asumisen lisäksi tarjoamme monipuoliset mahdollisuudet ohjattuun työ-, päivä- ja vapaa-ajan toimintaan. Järjestämme retkiä lähiympäristöön ja välillä kauemmaksikin. Retket suunnitellaan joka vuosi asukkaille suoritettavan retkikyselyn pohjalta.

 

Ympärivuorokautinen palveluasuminen – KOTIRANTA

Turvallista asumista kodinomaisessa ympäristössä, jossa asukasta tuetaan ja kannustetaan mahdollisimman itsenäiseen elämään. Tavoitteena on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja lisääminen. Tarkoitettu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville kehitysvammaisille. Henkilökunta on paikalla 24 h/vrk.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen – PIENRYHMÄKODIT

Koivula mielenterveyskuntoutujille, Kallio kehitysvammaisille ja Mäntylä. Turvallista asumista kodinomaisessa ympäristössä, jossa asukasta tuetaan ja kannustetaan mahdollisimman itsenäiseen elämään. Tavoitteena on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja lisääminen. Toimintakyvyn kohentumisen myötä tavoitteena on siirtyminen kevyempään tukeen. Henkilökunta paikalla 24 h/vrk.

Yhteisöllinen asuminen

Turvallista asumista kodinomaisessa ympäristössä, jossa asukasta tuetaan ja kannustetaan mahdollisimman itsenäiseen elämään. Tavoitteena on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja lisääminen sekä siirtyminen kevyempään tukeen. Henkilökunta tavoitettavissa klo 7-21 ja tarvittaessa myös yöllä.

Tukiasuminen

Viisi rivitaloasuntoa mielenterveyskuntoutujille työkeskuksen yhteydessä Karviossa.

Asuminen ja palvelut koejaksolla

Asukkaaksi tulemista edeltää koejakso, jonka aikana määritellään asukkaan hoivan ja tuen tarve. Tämän perusteella arvioidaan ja päätetään tulevasta palveluasumisesta.

Ruokahuolto

Leväniemen toimintakeskuksella on oma keittiö Kantarelli, joka valmistaa päivittäin maistuvaa, ajatuksella ja lämmöllä itsetehtyä suomalaista arkiruokaa, unohtamatta juhla- tai muitakaan arkipyhiä.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme suunnittelee ja toteuttaa ateriat asiakaslähtöisesti ja otamme ruokalistoissamme huomioon suomalaiset ravitsemussuositukset- sekä myös (vireyttä seniorivuosiin- ikääntyneiden) ravitsemussuositukset.

Palvelusuunnitelmassa huomioimme myös yksilöllisesti jokaisen asiakkaan henkilökohtaisen tarpeen, olipa kyseessä sitten erityis-, tehostettu tai rakennemuunneltu ruokavalio.

Hyvä ravitsemus on keskeinen tekijä hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämiseksi. Näin haluamme tukea Leväniemen toimintakeskuksessa asuvia henkilöitä ja tuottaa hyvää mieltä, maistuvilla ja monipuolisilla aterioilla.

Tervetuloa Leväniemeen

TULE MUKAAN